BVBA apotheek Patrick Meysen

Festival Survivalkit


In 2020 stond de wereld even stil… Alles werd aan banden gelegd, zo ook de festivals. Maar dit jaar kunnen we weer! Ongetwijfeld staat iedereen te popelen om los te kunnen gaan. Houd er wel even je hoofd bij als je je gaat voorbereiden. Vanuit ons standpunt als gezondheidsexpert zijn de volgende items onmisbaar zodat niets, afgezien van een kater en slaaptekort, jouw party pret hoeft te bederven.

 • Pijnstiller

Festivaltijden zijn niet de meest gezonde dagen voor je lijf, met meer alcohol, junkfood, weinig slaap, … Daar bestaan helaas geen wondermiddelen voor. Om de kloppende pijn in je schedel wat te verzachten na een overmatige hoeveelheid alcohol is er gelukkig een pijnstiller. Maar ook warmte en drukte kunnen ervoor zorgen dat hoofdpijn krijgt. Denk er wel zeker aan om voldoende water te drinken en op tijd je rust te nemen!

 • Druivensuiker

Hogere temperaturen, drukke menigtes, uren staan en dansen,… zijn allemaal factoren die voor een appelflauwte kunnen zorgen. Zorg dat je suiker bij de hand hebt om je bloedsuikerspiegel snel op te krikken.

 • Condooms

De volgende ochtend heb je misschien spijt wanneer je nuchter geconfronteerd wordt met de persoon met wie je je tent hebt gedeeld. Maar zorg er in ieder geval voor dat je er, buiten een egodeuk, geen andere souvenirs (lees: SOA’s) aan over houdt! • Poncho

Je mag ervan uitgaan dat je hem niet nodig hebt, het gaat vast stralend weer worden! Hoop op het beste maar bereid je wel voor op het slechtste, neem een waterdichte poncho mee. Ze kosten bijna niks en nemen amper plaats in. Zo ben jij alvast geen verzopen kat wanneer het weer besluit om te slaan. Je kunt lekker doorfeesten terwijl je er nog even goed uitziet én je keert niet huiswaarts met een verkoudheid.

 • Iets om de muggen op afstand te houden

Muggenbeten zijn niet levensbedreigend, maar wel supervervelend! Bovendien kan het voorkomen dat je toch ineens een reactie krijgt op een beet. Voorzie een spray of een stick, een armband,… Het maakt niet uit zolang jij het prettig vindt en het de muggen ver weg houdt!

 • Zalf voor insectenbeten

Als de r*tzakken je dan toch te pakken hebben gekregen, doet een verkoelend zalfje snel de zwelling en het branderige gevoel verdwijnen.

 • Droogshampoo

Gebruik een droogshampoo nooit stelselmatig om wasbeurten over te slaan, maar voor een festival zijn ze de ideale oplossing! Ze bevatten oliën en poeders die vet en talg absorberen, net als geurtjes. Een bijkomend voordeel van droogshampoo is dat je er haar er nét iets meer body van krijgt.

 • Zonbescherming

Een goede zonnebescherming is essentieel! Houd er rekening mee dat je voldoende zonneproduct aanbrengt en dat je dit ook regelmatig tijdens de dag herhaalt. Een aftersun is  mooi meegenomen om je huid te hydrateren, herstellen en kalmeren.

TIP: Als je zowel bescherming tegen muggen als zonnecrème tegelijkertijd nodig hebt, smeer dan eerst het zonneproduct. Wacht 30-45min vooraleer je het antimuggenproduct aanbrengt. • Gezichtsdoekjes… HEEL VEEL gezichtsdoekjes.

Ze doen dienst als douche, make-up verwijderaar en vochtige toiletdoekjes. Neem dus misschien beter 2 pakjes mee in plaats van 1.

 • Mondmaskers en ontsmettingsgel of –spray

Hoewel een festival staat voor onbezonnen tijden, zal je de hygiëneregels in acht moeten nemen. We kunnen niet voorspellen wat die regels zullen zijn op het desbetreffende moment. Houd er echter rekening mee dat je vervoer nodig hebt heen en weer terug, en misschien moet je pendelen tijdens het festival van de parking naar de wei. Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer of carpooling, heb je een mondmasker nodig. Ontsmettingsgel of –spray mag dus ook niet in jouw festivalkit ontbreken.

 • Tandenborstel en –pasta

Er zijn handige setjes te koop met een opvouwbare tandenborstel en –pasta op reisformaat. Problemen met mondhygiëne worden gelinkt aan hart- en vaatziekten, wist je dat? Dus nee, een dagje tandenpoetsen kan je echt niet overslaan. Je omgeving zal je trouwens dankbaar zijn voor je frisse adem.

 • Oordopjes

Feestjes zijn voor even, maar geschoorschade heb je voor het leven. Ben je een diehard festivalganger? Dan doe je er goed aan om te investeren in op maat gemaakte oordoppen. Voor occasioneel gebruik kan je rubberen oordoppen kopen, deze gaan een tijdje mee als je er zuinig op bent. Op de meeste festivals kun je wel aan oorschuimpjes komen, maar voorzie ze best toch maar zelf. Ook zijn ze op andere manieren te gebruiken, handig als degene naast je zich al een paar dagen niet gewassen heeft…Basis EHBO-kit

Festivals zijn niet alleen maar springkastelen en regenbogen. Er zijn overal uitstekende dingen, een hoop rommel op de grond en klunzige mensen die vallen. Het risico op een verwonding is best groot dus bereid je voor.

Je EHBO-kitje bevat op zijn minst alcoholdoekjes (om te ontsmetten), pleisters in verschillende formaten, een gaaskompres of 2, een rol hechtpleister, een (snel)verband, een schaartje en een pincet. Een paar handschoenen is ook handig om steriel te kunnen werken. Je kunt dit kant-en-klaar aanschaffen of zelf een tasje samenstellen.

Wat ons betreft mogen bovenstaande items niet ontbreken wanneer je naar een festival trekt. Sommige dingen laat je in je tent, andere zaken neem je best mee de wei op. Te weinig plaats in je broekzakken of heb je er geen? Het heuptasje is helemaal terug van weggeweest! Dus geen excuus om niks bij je te hebben. Wees modieus én voorbereid zodat je onbezorgd kunt genieten.

Meest Recente Posts

In de kijker