BVBA apotheek Patrick Meysen

5 tips om hét kerstgevoel ook in 2020 te ervaren

 Helaas blijft ook kerst dit jaar niet gespaard van Corona. Grootse familiefeesten kunnen we vergeten, dat hadden we allang in de gaten. Maar het is zelfs zo dat we kerst in erg besloten kring moeten vieren, met het gezin plus maximaal 1 knuffelcontact. Als je alleen woont, mag je op 24 en 25 december je dichte contact én één extra persoon in je huis tegelijkertijd uitnodigen. Deze maatregelen doen toch wel lichtjes afbreuk aan het kerstgevoel. Wij hebben echter 5 tips voor je die je hét kerstgevoel geven als vanouds!

KERSTTIP 1. Gebruik de tijd die je anders steekt in alle voorbereidingen voor je kerstfeest in het sturen van gepersonaliseerde kerstkaarten of online kerstwensen. Of zet met je gezin een kerstmuts op, trek die foute kersttrui aan en neem een videoboodschap op.

KERSTTIP 2. Ga gewoon over de top met het versieren van je huis. Overal waar je kijkt, is kerst! Vergeet niet voor je huis kerstversiering te zetten of hangen, zodat ook voorbijgangers instant een kerstgevoel krijgen.

KERSTTIP 3. Heb je buiten veel (overdekte) ruimte? Vier buiten kerst! Steek een vuurkorf aan, maak gluhwein, voorzie fleecedekentjes en draai je favoriete kersttunes op de achtergrond. Wedden dat je kerstgevoel nu net is als andere jaren? Denk er wel aan om de hygiënemaatregelen en afstand te respecteren en werk eventueel met tijdsloten.

KERSTTIP 4. Er werd waarschijnlijk nog nooit zoveel gewandeld als in 2020. Dus waarom geen kerstwandeling maken? Ga op wandel en verken je buurt om de kerstversiering te bewonderen. Of zoek de rust op in de natuur. Houd er rekening meer dat je op straat max met 4 volwassenen mag samenkomen, kinderen uitgezonderd.

KERSTTIP 5. We vergaderen online, volgen les online, facetimen en videobellen volop. Dus waarom geen online cadeautjes uitpakken of kerstborrel? En neem oma en opa mee naar de eettafel zo kunnen jullie het maaltijdgevoel toch een beetje delen. Natuurlijk is het niet hetzelfde als in het écht, maar je kunt de blije gezichtjes toch zien wanneer het cadeautje wordt uitgepakt, samen het glas heffen en samen eten.

Doe ook je kerstboodschappen veilig. Cadeaubonnen en -pakketten van de apotheek kun je via de webshop bestellen en kunnen thuis worden geleverd. Bekijk ons aanbod op https://www.apotheekmeysen.be/nl/default/1021415/Oplossingen%20A-Z/Cadeau.aspx.

Natuurlijk vieren we Kerstmis liever op een andere manier… maar we zullen er toch het beste van maken. Het team van apotheek Meysen wenst je prettige feestdagen en alvast een gezond en gelukkig 2021!

Meest Recente Posts

In de kijker