BVBA apotheek Patrick Meysen

12 mei: internationale dag van de verpleging.

Elk jaar, op 12 mei is het de internationale dag van de verpleging. Over heel de wereld is er vandaag extra aandacht voor de bijdrage die verpleegkundigen en verzorgenden leveren aan onze gezondheidszorg.

Deze themadag werd voor het eerst in het leven geroepen in 1965, door de internationale raad voor verpleegkundigen. In 1974 werd 12 mei als vaste datum gekozen, omdat deze dag de geboortedag is van Florance Nightingale. Zij was een Britse verpleegster, pionier en grondlegster van de moderne verpleegkunde.

Het is een dag die elk jaar aandacht hoort te verdienen, maar die zeker dit jaar nog eens extra in de kijker mag worden gezet door de soms bovenmenselijke inspanningen die verpleegkundigen en verzorgenden leveren in de Covid- 19 strijd. Daarom willen we via deze weg een ieder van hen extra bedanken, ongeacht aard en locatie van het zorgende werk dat zij doen.

Via deze link op onze website  kan je trouwens een overzicht vinden van alle thuisverpleegkundigen in onze regio. Naast verpleegkundigen, kan je er ook de contactgegevens terugvinden van allerlei andere zorgverstrekkers.

#samentegencorona
#dankuwelMeest Recente Posts

In de kijker