BVBA apotheek Patrick Meysen

Masker 19! Samen tegen huiselijk geweld!Experten vrezen dat door de isolatiemaatregelen het aantal gevallen van huishoudelijk geweld zal toenemen. Door een samenwerking tussen het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en de Vlaamse apothekers kunnen slachtoffers van huiselijk geweld in de apotheek terecht voor hulp.Met het codewoord “Masker 19” kunnen slachtoffers van familiaal geweld zich melden.

  • Door te vragen naar een masker 19 in de apotheek geeft iemand te kennen dat hij of zij slachtoffer is van familiaal geweld.
  • De apotheker zal antwoorden dat dit masker besteld moet worden en vraagt op die manier de contactgegevens van het slachtoffer.
  • De apotheker zal contact opnemen met het CAW, die op haar beurt contact opneemt met het slachtoffer.
  • Tijdens dit gesprek biedt het CAW ondersteuning en bemiddeling. Men zal ook een inschatting maken of de politie ingelicht moet worden, zodat die ter plaatse kan gaan.

Slachtoffers kunnen ook via de website (www.caw.be) rechtstreeks contact opnemen met het CAW. Ze kunnen mailen of chatten met een professionele hulpverlener. Dit is anoniemer dan bellen wanneer partners samen thuis zijn. Bij dreigend levensgevaar wordt aangeraden om de politie te contacteren.

Meest Recente Posts

In de kijker