BVBA apotheek Patrick Meysen

Een actueel medicatieschema kan je leven redden!

Om je bij een ziekenhuisopname goed te kunnen behandelen is het belangrijk dat zorgverleners op de hoogte zijn van je actueel medicatieschema.

Zeker als je met een vermoeden van COVID-19 naar spoed of een pre-triagecentrum gaat is het extra belangrijk om hieraan te denken. De arts die instaat voor jouw opvolging is niet op de hoogte van je thuismedicatie en in sommige gevallen mag er ook geen familielid bij je blijven die de zorgverlener van de juiste informatie kan voorzien. Daarnaast vertonen bijna alle geneesmiddelen die ingezet worden tegen Corona wisselwerkingen met andere medicatie. Een actueel medicatieschema kan dus levens redden! Maak er daarom NU werk van!

Wat is een actueel medicatieschema? Het is een duidelijk en volledig overzicht van alle medicatie die jij neemt.

  • medicatie die je dagelijks, regelmatig (bijvoorbeeld één keer per week of per maand) of indien nodig inneemt;
  • medicatie die je zonder voorschrift bij je apotheek koopt;
  • oogdruppels;
  • puffers;
  • een lijst van medicatie waar je allergisch aan bent. Een voorbeeld van een leeg medicatieschema kan je hier vinden. De PDF komt waarschijnlijk in je downloads terecht. Je kan hem daar downloaden. Vul het zelf in of vraag hulp aan een naaste, je arts, apotheker of thuisverpleegkundige.

Bewaar het ingevulde schema op een logische plaats zoals in je portefeuille of bij je GSM. Zo heb je het altijd bij de hand.

Bespreek wijzigingen steeds met je huisarts of huisapotheker.

Meest Recente Posts

In de kijker