BVBA apotheek Patrick Meysen

Les Couleurs de noir, nieuw in ons gamma!

Waarom Les Couleurs De Noir?

Les Couleurs de Noir is een nieuwe hypoallergene make-up lijn. Het merk richt zich in eerste instantie op vrouwen die bezig zijn met de gezondheid van de huid. Les Couleurs de Noir staat garant voor een uiterst hoge kwaliteit en een maximale tolerantie door te werken met een minimum aan ingrediënten. Naast de top kwaliteit is er ook aan de look en feel van het product gedacht. De stijlvolle strakke verpakking straalt luxe uit. Les es Couleurs de Noir, een combinatie van kwaliteit, tolerantie en klasse!

Les Couleurs de Noir is ontstaan vanuit de overtuiging dat elke vrouw recht heeft op schoonheids- en verzorgingsproducten, ook zij met een allergie. Het idee om een gamma te ontwikkelen gebaseerd op basis van een blacklist (een lijst van ingrediënten die best niet gebruikt worden), was nieuw en revolutionair. Elk Les Couleurs de Noir product werd getest op dames met een allergie.
Alle producten zijn dermatologisch getest en gericht op het comfort en welbehagen van elke huid. Onze apotheek kreeg een grondige opleiding over het productengamma. We helpen je graag verder met de keuze van een geschikt product.

Gevoelige huid

Heb je vaak last van overgevoeligheid? Alvorens naar de oorzaak op zoek te gaan, is het erg belangrijk dat je het verschil kent tussen irritatie en allergie.
Irritatie is een fenomeen dat kan optreden bij iedereen. Een irritatie komt meestal voor direct na het aanbrengen van een product of door wrijving bij het démaquilleren.
De huid wordt beschadigd wat resulteert in roodheid, branderig gevoel en huidschilfering. Het kan optreden bij eender welk ingrediënt of product indien men het te vaak gebruikt. De irritatie verdwijnt vrij snel indien je het gebruik van het product stopzet.

Een allergie is het gevolg van een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem van het lichaam op een allergeen. Op zichzelf, is het allergeen een geheel onschadelijke stof. Het immuunsysteem zorgt er voor dat vreemde indringers zoals bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen geneutraliseerd worden. Dit doet het immuunsysteem door het aanmaken van specifieke antilichamen tegen de indringer.
Soms reageert het immuunsysteem op een totaal onschadelijke stof met als gevolg de productie van antilichamen. Het zijn deze antilichamen die de nadelige symptomen zoals roodheid, jeuk, etc. teweeg brengen. Een allergie is dus een abnormale reactie van het lichaam op een onschadelijke stof.

Het oog en zijn contour

Het oog en de zeer fijne huid rond het oog zijn de meest gevoelige plaatsen van het gezicht. Beiden staan bloot aan heel wat externe factoren. Het traanvocht vormt een natuurlijke barrière tegen wind, koude, stof, etc. Het spreekt voor zich dat het storen van de traanvochtfunctie leidt tot tranerige, droge of prikkelende ogen.
De fijne huid van de oogcontour heeft een lager gehalte aan talgklieren waardoor de hydrolipidenfilm minder bescherming biedt. Bij een te agressieve demaquillage of door het gebruik van onaangepaste cosmetische producten ontstaan er snel irritaties of allergische reacties, wat resulteert in roodheid, droge ogen, jeuk, gezwollen oogleden, enz.

Probeer producten met parfum of producten waar vaak voorkomende allergenen inzitten zo veel mogelijk te vermijden.


Productengamma Les couleurs De Noir heeft producten voor de tint, voor de ogen, voor de lippen en voor de nagels.

Meest Recente Posts

In de kijker