BVBA apotheek Patrick Meysen

Gezond en stralend de feestdagen door

Tijdens de feestdagen staat onze agenda vaak vol met familiefeesten waarbij telkens veel eten en drinken klaarstaat. Om extra kilo's te vermijden, kan u volgende tips in het achterhoofd houden.

- Probeer u te houden aan drie maaltijden per dag zoals altijd. Sla geen maaltijd over om dan later op de dag zogezegd meer te kunnen eten want de kans is dan groter dat u meer in de verleiding komt om allerlei ongezonde zoetigheden te nuttigen.
- U kan voor veel producten ook voor de magere variant kiezen. Denk hierbij maar aan room, kaas, mayonaise... Ook op restaurant kan u bewust kiezen voor gerechten met minder calorieën zoals witte vis i.p.v. rood vlees, rode sauzen i.p.v. witte sauzen of heldere soepen i.p.v. gebonden soepen.
- Stop als u vol zit en ga uzelf niet overeten. Neem ook de tijd om te eten en eet met kleine happen.
- Drink veel water. Water is de drank die het minst calorieën bevat en bovendien zorgt water ervoor dat u minder snel een hongergevoel hebt.
- Beweeg voldoende tijdens de feestdagen. Het is vaak minder mooi weer maar dat is de ideale gelegenheid voor een winterwandeling of een schaatstocht.
- Ondersteun uw lever door supplementen van artisjok of mariadistel in te nemen.
Kortom: geniet, maar met mate!

Meest Recente Posts

In de kijker